Napar (infusum, -i)

Odwar (Decoctum)

Macerat (Maceratio, -onis)
Nalewka (Tinctura, -ae)
Wina ziołowe (Vinum, -i medicata)
Alkoholatura stabilizowana (Alkoholaturee stabilisatae) czyli intrakt (Intractum)
Alkoholatura “zimna” (Alkoholatura ex herba recente)
Octy lecznicze (Aceta medicata)
Alkoholomiody (Alkoholmel)
Miody lecznicze (Mellita)
Wyciągi olejowe (Olea)
Soki roślinne (Succi recentes plantarum)
Syropy (Sirupi)
Maście (Unguenta)
Ekstrakty (Extracta)
Proszki i zasypki (Pulveres et cutipulveres)
Zawiesiny (Suspensiones)
Galaretki ziołowe
Mieszanki ziołowe (Species)
Okłady
Maseczki
Wody aromatyczne (aque aromaticae)

pozostałe posty

0%
OFERTA SPECJALNA

„Botanika dla Zielarza w pigułce"
to same najważniejsze rzeczy, które powinieneś wiedzieć

Możesz zamówić wersję elektroniczną, która będzie pomocna przy oznaczaniu roślin